Je Krijgt maar Één Lichaam

"Zorg goed voor je lichaam. Het is de enige plek die u hebt om te leven." (Jim Rohn) in Tegenstelling tot hermit krabben, kunnen we niet negeren ons lichaam en een groter en beter te bewegen in...het is dus van belang te erkennen van de behoeften van het lichaam en zorgen voor het.

Het lichaam geeft ons met constante feedback op wat het wil en niet wil.

Als je ooit hebt te veel gegeten en voelde me te vol en ongemakkelijk voelt, dan weet je hoe het voelt als je lichaam te veel brandstof. Als u ooit ooit een maag die van streek is na het eten van iets bijzonder ongezond, dan weet je hoe het voelt wanneer het lichaam je vertelt "nee dank je - ik wil dat niet".

De grote vraag is: "Zijn luisteren naar en te reageren op de feedback?" In mijn ervaring, mijn lichaam is slimmer dan ik ben! Het herinnert het zich niet, zoals zuivel, maar soms mijn ogen is een manier van "vergeten" over dat als een heerlijk ijsje voor me. Het is pas later, toen mijn lichaam is klagen en maakt me fysiek ongemakkelijk, dat mijn geest zegt, "Oh ja, waarom niet ik herinner me niet te eten van zuivel? Ik weet dat het niet goed zitten in mijn maag."

Zo velen van ons nemen, ons lichaam toegekend, ervan uitgaande dat we voeden kan het wat we willen, zonder gevolgen. En wanneer we jong zijn, ons lichaam de neiging om dit tolereren misbruik met goede aard. Maar voor de meesten van ons, als we ouder worden onze lichamen zijn niet meer in staat om volumes van voedsel, of bepaalde soorten voedsel. En dus op een bepaald punt, we zijn gedwongen om te luisteren.

Maar waarom wachten tot dan? Ik moedig u aan om nu te beginnen - om te beginnen met luisteren en respecteren van uw lichaam nodig heeft. Door dit te doen, zult u in sync met uw fysieke aard, en kan uw lichaam richt zijn aandacht en energie op andere processen, zoals de ziekte van preventie, bevordering van de gezondheid, enz.

Luisteren naar je lichaam is ook een vorm van dankbaarheid - het geven van dank voor haar jaren van dienst, de autonome functies (zoals ademhaling voor je, zelfs wanneer je niet na te denken over), en voor "de prullenbak" elke dag voor je.

Thich Nhat Hanh zei: "Houden van uw lichaam gezond te houden is een uiting van dankbaarheid om de gehele kosmos - de bomen, de wolken, alles." Uw lichaam is maar een klein deel van de kosmos, en door het houden van het gezond draagt u bij aan de stroom van het leven.

Weet dat je lichaam meer is dan louter een voertuig voor uw geest om rond te rijden in dit aardse vlak - uw lichaam heeft zijn eigen bewustzijn (of Gods aanwezigheid...want God is overal). Beginnen te luisteren naar haar te kennen en te reageren op zijn behoeften, en het zal u voorzien van onvoorwaardelijke, liefdevolle dienst voor terug.

Leer te houden van je lichaam, want je krijgt maar één. Waarom niet om elkaar te leren kennen en samen te werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *